Hej, jag heter Magnus. Jag jobbar till vardags med internet och sociala medier. Jag är också modefotograf.  Jag har med åren sett vilken påverkan sociala medier har på människor runt omkring mig. Positiv påverkan. Men också negativ.

Jag tycker det är rimligt att ifrågasätta sin egen relation till sociala medier och hur stor påverkan det har på ens liv. Är det jag publicerar den verkliga bilden av mig eller lägger jag upp det för att motsvara det jag tror är andras förväntningar?

Efter 22 år i branschen med internet, sociala medier och modefoto är mitt bidrag till debatten starta bloggen JUST LIKE ME. Här kommer jag samla artiklar, poddar, nyheter, videos, inspiration och inte minst motivation att våga vara sig själv i sociala medier.

Min förhoppning är att människor som upplever sociala medier som något negativt ska få upp ögonen för vad som gör att de känner stress, oro och ångest. Och ge dem tips för hur de ska kunna hantera det.

Jag vill också ta med läsarna bakom kulisserna och visa hur instagrambottar, algoritmer, retuscheringstekniker fungerar. Kanske för att avslöja vilken fejk värld vi lever i. Men också för att synliggöra skillnaden mellan popularitet i sociala medier och verkligt människovärde.

#bethedifference #justlikeme

Vanliga frågor och svar

Varför har du startat Just Like Me?

Jag har jobbat med marknadsföring inom internet och sociala medier i över 20 år. Jag har också sett hur modevärlden fungerar. Med skeva ideal, orealistiska mål och ångest som en del av vardagen. Men mest av allt är detta ett ämne som intresserar mig. Och jag ser det som en möjlighet att göra skillnad.

Håller du föreläsningar?

Jag har hållit många föreläsningar. Mestadels om marknadsföring och sociala medier. Nyligen har jag också börjat föreläsa om psykisk ohälsa och sociala medier. Vill du att jag ska föreläsa på din skola, företag eller organisation – kontakta mig på magnus@justlikeme.se.

Är du psykolog?

Nej. Jag är bara en kille som råkar intressera mig för mänskliga beteenden och vad tekniken gör med oss. Ta inte mina råd på alltför stort allvar. Mår du dåligt ska du naturligtvis söka professionell hjälp. Men just att jag inte är beteendevetare och psykolog gör att innehållet kommer från en annan vinkel. Och det hoppas jag kan vara ett välkommet bidrag till debatten.

Hur får jag kontakt med dig?

Du kan maila mig på magnus@justlikeme.se eller ringa på 0709-656463. Det går också bra att följa och kontakta mig genom LinkedIn eller genom Just Like Me’s konton i sociala medier. Facebook, Instagram, Twitter.